18.08.2018 Jyväskylän ympäristö, Suomen Maastomestaruus ja Suomen Vinttikoiraliiton Maastomestaruus 2018

Ylituomarin kertomus:

VIC

Suomen Maastomestaruus ja Suomen Vinttikoiraliiton Maastomestaruus 2018. Koepaikkana viihtyisä maatila ja sen ympäristö. Jälleen erittäin miellyttävä yhteisö järjestää kenneltapahtuma. Kuukausien suunnittelun jälkeen paikka vaihtui viimeisten päivien aikana ennen koetta. Tämä aiheutti mm. sen ettei rotujen siirtäminen lauantailta sunnuntaille ollut enää inhimillistä. Lauantaina radat jouduttiin rakentamaan samalle pellolle alkuperäisestä kahden pellon suunnitelmasta poiketen. Pelto oli kookas mutta kahdelle radalle tila alkoi olla rajallinen. Vaihtoehtona olisi ollut yhden radan käyttäminen, joka olisi aiheuttanut yli 160:llä koiralla todella pitkän päivän ja jopa mahdollisesti valoisan ajan loppumisen viimeisten finaalien aikaan. Radat kuitenkin saatiin sääntöjen mukaisiksi eikä kokeen perumiseen ollut aihetta ja näin ollen allekirjoittanut hyväksyi koealueen SMM kokeeseen.

Radat erotettiin toisistaan 60kpl aitatolpilla ja läpinäkymättömillä pressuilla. Ratkaisu toimi aamupäivän hyvin ja ratoja pystyttiin pyörittämään itsenäisesti, toisen radan häiritsemättä toisen suorituksia. Finaalien aikana tuuli kuitenkin yltyi puuskissa todella navakaksi eikä aidan rakenne enää kestänyt tuulen aiheuttamaan painetta vaan pressut repeilivät ja jopa tolpat kaatuilivat. Tästä johtuen väliaidan pressut päätettiin purkaa vaaratilanteiden välttämiseksi ja lepattavien pressujen aiheuttaman häiriön takia. Aidan purkaminen aiheutti sen, ettei ratoja enää voitu pyörittää yhtaikaa vaan vedot vedettiin vuorotellen ja palautus suoritettiin samanaikaisesti. Tästä aiheutui jonkin verran viivettä kokeen lähtöväliin. Sunnuntaiksi myös aitatolpat poistetiin ja niiden aiheuttamat reiät tukittiin. Lisäksi koko peltoalue otettiin käyttöön ja rata suunniteltiin uudestaan.

Lauantain radat olivat pituuksiltaan enemmän pienemmille roduille (kuten WH) sopivat. (Rata 1 n.600m ja Rata2 n.650m). Rata 1 oli profiililtaan vauhdikkaampi pl. alkupään tiukempi osio. Varsinkin muutamalla kokeneemmalla, paljon juosseella koiralla jotka juoksivat finaalinsa tällä radalla, alun kanssa oli ongelmia. Viehettä ei maltettu seurata kunnolla vaan alku oikaistiin, vieheen kulkusuunnasta välittämättä. Kahdessa lähdössä tällaisen koiran (toisessa molempien koirien) kohdalla finaali loppui alkuunsa vaarallisen oikaisun takia ja näin suorituksesta 0p. Säännöt sallivat jopa diskaamisen tällaisissa tapauksissa, mutta tuomarineuvoston tulkinnan mukaan ihan niin vaarallisia tilanteita ei esiintynyt tällä radalla. Kuitenkin näitä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koirat suoriutuivat radan alkuosan kiitettävästi seuraten eikä käännöksissä esiintynyt suurempia ongelmia. Radan 1 tuomarineuvoston pj.na toimi allekirjoittanut ja Heikki Seppälä

Rata 2 oli profiililtaan teknisempi ja tiukempia mutkia oli enemmän. Tälläkin radalla kuitenkin oli osioita, joissa koirat pääsivät näyttämään myös nopeuttaan. Myös tällä radalla sattui vaarallisia oikaisuja. Yhden koiran oikaisu oli jo niin räikeä, että se aiheutti suorituksellaan yhteentörmäyksen ja todellisen vaaran itselleen sekä parilleen. Tämän tuomarineuvosto käsitteli myös omistajan kanssa ja yhteinen ymmärrys asiasta oli, ettei tämä koira ehkä ole omimmillaan maastokokeessa. Koiran suoritus tämän kokeen osalta hylättiin tämän, ja jo lähdössä aiemmin tapahtuneen häirinnän takia. Radan 2 tuomarineuvoston pj.na toimi Peter Rönn ja Jyrki Siivola.

Lauantaina valionarvoisesti (SERTK) juoksi 36 koiraa ja kolmen (3) koiran suoritus jouduttiin hylkäämään häirinnän takia (DISK). Lauantain osalta koe päätettiin noin klo 19:00 joten ainoastaan yhdellä radalla tuskin olisi tultu toimeen. Vaikka lauantain radat olivat profiililtaan hyvin erilaiset, juostiin ne ”samaan suuntaan (myötä päivään)” sekä alkupään mutkat olivat saman tyyppiset molemmilla radoilla. On ehkä hyvä huomioida tulevissa kahden radan kokeissa, että myös juoksusuunta olisi radoilla vastakkainen tai ainakin selkeästi eri suuntainen. Tämä helpottaisi ehkä niitä kokeneempia ja ei niin hyvin viehettä seuraavia koiria radan alkuosiolla, mutta varsinkin hyvin viehettä seuraavien koirien suorituksiin vaikutus lienee hyvin pieni. Lauantain osalta mainittakoon vielä Etnankoirien tasaisuus. Voittajakoiran pisteet olivat omalla kymmenluvullaan, mutta siitä eteenpäin olikin todella tasaista. Sijat 2. ja 3. ratkaistiin vasta Älykkyyspisteillä, eli ero löytyi vasta kolmannesta vertailtavasta osa-alueesta! Samoin sijat 4. ja 5. menivät osa-alue vertailuun.

Sunnuntain radasta tehtiin astetta pitempi (~750m) koska kaikki osallistuneet rodut olivat kooltaan suurempia ja koiramäärä oli vähäinen. Finaali ratana toimi pääosin AE rata käännettynä. Rata toimi hyvin molempiin suuntiin ja eroja koirien suorituksissa nähtiin mukavasti. Vaikuttavimmat suoritukset nähtiin Salukeissa. Saluki urosten voittajaksi suoriutui erittäin upeilla suorituksilla MELIK BOORCHIN OGHAB NOX INFINITA, joka voitti myös kaksi viikkoa aiemmin juostun Suomen Ratamestaruuden 2018. Hyvä esimerkki siitä, että myös nopea koira voi kääntyä, kun kaikki treenauksesta lähtien on kohdallaan. Koira palkittiin tästä hyvästä myös VintYt palkinnolla. Yhtä hyvin palkinnon olisi ansainnut myös Saluki narttujen voittaja ZARABIS RAIDAH päivän ja viikonlopun parhailla pisteillä suorittaen samalla jääkiekkotermejä soveltaen ”Juoksukoppa-tempun” eli voitti kolmannen perättäisen SMM-kokeen ja tittelin!!! Samaiseen suoritukseen ylsi myös lauantaina Italiaanojen voittaja TARUMETSÄN KIPINÖITÄ TUULEEN, joka kaiken lisäksi voitti myös Suomen Ratamestaruuden 2018! Tällaisiakaan koiria ei nähdä ihan edes joka vuosikymmenenä. Onnea omistajille ja hatunnosto pitkäjänteisestä työstä!

Sunnuntaina valionarvoisesti (SERTK) juoksi 19 koiraa ja kahden (2) koiran suoritus jouduttiin hylkäämään häirinnän takia (DISK). Koe päätettiin sunnuntaina noin klo 14:00.

Loukkaantumisia nähtiin 10 kappaletta (WH 8, AF 1, IT 1kpl) vakavimpina varpaan nivelsiteiden katkeaminen (WH) sekä jalkapöydän luun katkeaminen (WH). Loput loukkaantumiset hieman lievempiä. Jokainen loukkaantuminen on liikaa ja tässäkin kisassa osansa teki varmasti koko kesän maata piinannut kuivuus, joka tekee peltojen pinnoista normaalia epätasaisemmat ja osittain normaalia joustamattomammat. Varsinkin Whippettien varpaat ovat olleet tänä kesänä koetuksella.

Pieniä nuhteita tälläkin kertaa myös kilpailuttajille. Vaikka toiset käyvät enemmän kierroksilla koetilanteessa kuin toiset, tulisi muistaa toisten ihmisten kunnioittaminen vähintäänkin asiallisella käytöksellä. Vaikka kaikenlaisia tilanteita on joka kokeessa enemmän ja vähemmän, tulisi edes jonkin tasoinen hyvä käytös säilyttää. Ja ennen kaikkea muistaa se, että myös ne ihmiset jotka järjestävät näitä kokeita koirienne ja teidän iloksi ovat siellä harrastamassa omalla vapaa-ajallaan ja suurimmaksi osaksi omalla kustannuksellaan. Tässäkin kokeessa kohtasin hyvinkin epäasiallista käytöstä. Asiat kuitenkin selvitettiin paikan päällä asianosaisen kanssa. Tapaus laittoi kuitenkin miettimään, että missä kulkee se kynnys mitä nahkan pitää missäkin toimessa kestää, varsinkin kun puhutaan harrastuksesta. Ehkä tähänkin sääntökohtaan saadaan lisäyksiä ja tarkennuksia tulevalla sääntökierroksella.

Lauantaina alkupään lähtöjä viivästytti hivenen toimiston taulukko-ohjelmiston ”sekoaminen”. Olosuhteisiin nähden kokeenjärjestäjä onnistui mielestäni tehtävässään hyvin. Toimihenkilöitä oli riittävästi ja kaarti oli jälleen kerran verraten kokenutta. Allekirjoittaneen puolesta kiitokset koko suurelle toimihenkilöjoukolle kokeesta!

VIC-R

Suomen Vinttikoiraliiton maastomestaruus 2018 juostiin Toivakassa Keski-suomessa. Kokeeseen osallistui 5 koiraa. Rata oli pituudeltaan noin 750m ja Rhodesiankoirille hyvin sopiva, mutta kohtalaisen vaativa. Suoritusten taso oli tänään vaisuhko, eikä kokeessa nähty yhtään valionarvoista koesuoritusta. Voittajakoiran alkueräsuoritus oli vielä valiotasoa, mutta finaaleihin taso laski sen verran että yhteispisteissä koira jäi kuuden pisteen päähän SERTK tuloksesta. Suurimpana syynä heikkoon tulostasoon oli seuraamisen puute, sekä osalla kestävyyden kanssa oli haasteita. Yhden koiran suoritus jouduttiin hylkäämään häirinnän takia.

Yhden koiran varpaassa todettiin venähdys alkuerien jälkeen. Osallistujia olisi taas ollut hienoa nähdä enemmän. SVKLM-tittelin voitti BAWABU FAIZA FULATHELA.

Ylituomari Ari Raappana
portugalinpodengo pieni
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3544KOHAH'S GIANSPPMaisa Häsä, Jari Häsä237220457SERTK, SVKLMM-18
2.3288DIXON CURIONS-KVHHanna Päivinen219233452SERTK
3.3933LILL JÄGARENS QUATTROULVKHHeidi Hannus221219440
-.3231TÄHTITAIVAAN GLORIANLLMaaret Ridanpää00
italianvinttikoira > 38 cm
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.2727ART DALL' ARCOUSICEveliina Jokela239216455SERTK, SVKLMM-18
2.4052YLLADIAN ARSENICULLSari Merve226227453SERTK
3.3679TARUMETSÄN KAS MAALISSA JOUSICMarja Räsänen, Harri Räsänen228224452SERTK
4.2886PISTONHEAD ANDERSON SILVAUHVKLiisa Ukkola-Vuoti, Sauli Vuoti225224449
5.2953YLLADIAN SUNSET AT ROMEUOSVKHRoosa Tilus2250225
6.2862TARUMETSÄN RAKAS PIKKU KIITÄJÄULLSari Merve117117
italianvinttikoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3193TARUMETSÄN KIPINÖITÄ TUULEENNPVKAnnika Uuttu241233474SERTK, SMM-18
2.3375PISTONHEAD SPEEDFREAKUSICEveliina Jokela239232471SERTK
3.4187PIKKUNEIDIN BRISTOLNPVKKitte Lampola, Sakari Lampola234229463SERTK
4.3608BERYLLINE SUKLAAMUFFINSSINHVKNora Ritala225236461SERTK
5.2436BERYLLINE KERMAKARAMELLINHVKNora Ritala234215449
6.3440KURNOUS ECHONK-SVKMarjo Parhamaa211209420
7.3988YLLADIAN XAVIERUHVKMinttu Vuorinen, Leena Jääskelä213125338
8.3522KURNOUS HALLDORANMOSHMarie-Christine Willo, Kim Willo240240LOUK AE, Keskeytetty
9.3345VILPERTIN GIANINANK-SVKKTaru Kiuru2300230
10.3567YLLADIAN WEST OF THE MOONUHVKMinttu Vuorinen, Leena Jääskelä217217Luopui FIN
11.3944KURNOUS JANESSANK-SVKMarjo Parhamaa, Pasi Parhamaa4949
etnankoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.4032VESPINJA'S OSTARANSICHeidi Lämsä234240474SERTK, SMM-18
2.2136MARISLA'S ALESSANDRIANSICHeidi Anderson, Marko Anderson229223452SERTK
3.3922TRUCKER'S CAPICHENHVKSara-Maria Lehto229223452SERTK
4.3635IOSONO HADRIANANSICElina Karlsson, Inka Forss, Erja Luomanmäki228222450SERTK
5.3422IOSONO MARISLANSICKatarina Hägg228222450SERTK
6.4086TRUCKER'S DYNA-MITENLVKHAleksi Haartela229221450SERTK
7.3909MARISLA'S EUFORIANS-KVHMarjo Blomberg, Jasmine Blomberg233216449
8.3623TRUCKER'S BAD TO THE BONEUTVKSanna Koponen221215436
9.4045TRUCKER'S DAME'ETNANTVKSanna Koponen219215434
10.3908MARISLA'S DELICIANS-KVHMarjo Blomberg225204429
11.3178FLIGHTMASTER UNIQUE HAZENPVKMarja-Leena Kaasinen220207427
12.3940MARISLA'S DIVINITANSICKatarina Hägg, Marjo Blomberg, Inka Forss217202419
basenji
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3377BASTILLIN ANDY MCREDUS-KVHJonna-Maija Harju240247487SERTK, SMM-18
2.3647NATURE'S MASTERPIECE ENCHANTED LIBRANS-KVHMiikka Tiihonen234237471SERTK
3.4211AFRIKAN LAMINAM ANNIE POWERNSUBAPauliina Ylitörmä248223471SERTK
4.3504SOLEBAS JOLLY MOODNLVKHMinna Hiippala222225447
5.2375HANISHAN YANKEE CUTIE CANDYNSUBAPauliina Ylitörmä, Hanni Joronen235211446
6.3852AJIBU ONE OF A KINDUSUBAErja Billings208185393
7.4130BASTILLIN BOUNTY ON MY HEADNSUBAMinka Rajala127127
-.3671AJIBU OH HAPPY DAYNSUBATua-Maria Mattila--DISK
ibizanpodenco
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3602CAZAION CAMEESHANSFKOuti Partiainen243237480SERTK, SMM-18
2.3455CAZAION CHIMAIRANHVKJenny Fast, Outi Partiainen237239476SERTK
3.4141CAZAION CHIAARAHNSFKAnnika Siivonen230225455SERTK
4.3603CAZAION CRIXUSUSFKOuti Partiainen226219445
5.2906HUFU AMBER LIZOTAUSFKOuti Partiainen214220434
6.2268ARBECA'S AL MANZORUPVKKristiina Valtonen215214429
7.3765CAZAION D'RAMSESUK-SVKKMinttu Sironen208217425
8.3448CAZAION CHEFERINULLEija Pöyhönen213205418
whippet U > 51 cm - urokset
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3955TUULIKELLON ENERGICOUTVKRiitta Suominen262242504SERTK, SVKLMM-18
2.3684JEWGENISTAJAN MÖHKÖ-FANTTIUOSVKHNiina Leskelä230248478SERTK
3.3810AZARIN ELEAZARUHVKKari Eklund, Katariina Rauko229245474SERTK
4.4136MEI DAN RHYHORNUW-HTilda Koskinen240234474SERTK
5.4119TIGER'S CHAOS COMET LOVEJOYUW-HRiitta Vepsäläinen240232472SERTK
6.3699NINE LIVES SOUNDS LIKE CHAOSULVKHHenna Katajamäki235234469SERTK
7.4081ZARAQUE'S LIONHEARTUOSVKHHeikki Skinnari, Anne Kohtalo229234463SERTK
8.3820AVANTINA ARCTIC KRISTOFFUS-KVHJatta Savolainen227227454SERTK
9.4218TIGER'S CHAOS MY ALL FOR EVERMOREUW-HJenni Jäntti236209445
10.3833NYANSSIN FAST AND FURIOUSUOSVKHTiia Näränen, Janne Näränen225217442
11.4148PIKKULIISAN TARINA ONNESTAUSSVKSatu Ruotsalainen219221440
12.3305JEWGENISTAJAN MÖRRI-MÖYKKYUS-KVHJohanna Järventaus196196LOUK AE, Keskeytetty
13.2656SOFTRACK FAST'N'SLOWUK-SVKKRiikka Linnala, Jussi Linnala131131
-.3177MAGTAF FLAGSHIP FLANAGANUK-SVKKaija Montonen, Ilkka Montonen--DISK
-.4072JOTHRYN ALLURING TRAITSUHVKAnita Sandqvist---DISK FIN
whippet N > 48 cm - nartut
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3977PALETIN TI-TI-UUNOSVKHTiia Lippo248261509SERTK, SVKLMM-18, BIF, FI KVA-m
2.3483APPLE GARDEN'S ETERNAL FLAMENPVKRaija Raussi256239495SERTK
3.3878SHANNON DOWN KISSED BY FIRENPVKHanna-Mari Hartin249242491SERTK
4.4222HYMN TO LOVE V.D. GROENE GOLFNW-HElla Huttunen252233485SERTK
5.3957OF STREAMLINE GASOLINE GIRLNHVKSusanna Valli246234480SERTK
6.3960MIMI CHILL'S MON AMINS-KVHAnne Rönkä242218460SERTK
7.4160DYANITOS DISNLVKHInga-Lill Sjöman-Rönn225227452SERTK
8.3866NYANSSIN FAVOURITE BLACKNOSVKHSaana Rissanen230212442
9.3935TIGER'S CHAOS MY PRECIOUSSSNW-HAnnica Ojala224193417
10.3590DINACON NOTHING ELSE MATTERSNW-HMarjo Rantanen2520252
sloughi
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.4195QUETSHADEE ALEXSTRASZANLLTiia Kaitala246243489SERTK, SVKLMM-18
2.3006HARANI EL NADIYA DE LA BERONDIERENPVKTiia Kaitala227223450SERTK
3.4185QUETSHADEE FAFNIRULLTiia Kaitala196235431
4.3206QALB ELASSAD AYDANK-SVKKLiina Niemelä210218428
whippet - urokset
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.4217TIGER'S CHAOS I SAY BOOM BOOM BOOMUOSVKHRoosa Tilus232237469SERTK, SMM-18
2.4140NYANSSIN GENESISUS-KVHAnne Heiskanen, Kari Heiskanen232234466SERTK
3.4076TARUMETSÄN IKIROUDAN TIMANTTIULLPiia Vuorenpää, Pekka Vuorenpää221244465SERTK
4.3975TUULIKELLON EFFECTICOULLAnnemari Mustonen239225464LOUK FIN, SERTK
5.4127WEIKOTIN PEKORAALIUTVKSonja Pehrsson221240461SERTK
6.4122DEADLIEST CATCH'S CANIPLAYWITHMADNESSUK-SVKKTuuli Alander227228455SERTK
7.4214ZARAQUE'S JUST LIGHT UP MY WAYUS-KVHAnne Ryynänen, Oona Savolainen211241452SERTK
8.3755MAXWIN IMPUS-KVHAnne Saastamoinen220231451SERTK, FI KVA-m
9.4114ZARAQUE'S KNIGHT OF NORTHERN LIGHTSUS-KVHOona Savolainen219231450SERTK
10.3453WHIPLANDIAN INDIANA JONESUS-KVHNiko Karppanen228221449
11.3520DINACON MASTER OF PUPPETSUOSVKHNina Marttila222226448
12.3016TIGER'S CHAOS BREAKING NEWSUW-HRiitta Vepsäläinen233210443
13.4132NYANSSIN GAMBLER JRUK-SVKKSusanne Pennanen198241439
14.3238NYANSSIN DIAMOND BLACK DREAMUPVKJaana Mäkinen, Juha-Pekka Tikkanen211228439LOUK FIN
15.3637ENCAUTOM'S MORE OF MEUHVKTaru Lumme, Juhani Tammi210220430
16.4029ZARAQUE'S KEY TO PUT'N HOLEULVKHSusanna Vitikka, Hannele Vitikka214214428
17.4048FIERCE FIREBALL FORMULA ONEUOSVKHNina Marttila184211395
18.3038TIGER'S CHAOS BREAKING THE SILENCEUW-HAnnica Ojala199199LOUK AE, Keskeytetty
19.U565WEIKOTIN JABBERWOCKUHarri Pehrsson1690169
20.3958INDIAN HILL'S EREBORUPVKTaina Pajuniemi114114
whippet - nartut
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.4113NYANSSIN GERDANK-SVKKHannele Ojala243256499SERTK, SMM-18
2.4178DEADLIEST CATCH'S ACESHIGHNTVKMiska-Alexander Argillander237242479SERTK
3.3918NENATNAK CALL ME THE BREEZENTVKTerhi Lehtinen, Pasi Lehtinen247232479SERTK
4.2892INNA V. DIA-ROBINNENW-HMarjo Rantanen243223466SERTK
5.3445BESTIES WASHAKIENPVKSusanna Pitkäaho236229465SERTK
6.3502PRIMADA ARE U SUPERSTITIOUSNW-HAnne Naukkarinen237226463LOUK FIN, SERTK
7.4018GASELLE'S ALESSANDRIANW-HKari Eklund, Katariina Rauko, Karoliina Vähänen224238462SERTK
8.3549BESTIES MAY DAYNW-HJussi Matilainen, Pauliina Ihalainen237222459SERTK
9.2562BLACKBITCH'S LARA CROFTNW-HMarjo Rantanen232226458SERTK
10.3280PIKKULIISAN RAKAS MUUSANW-HNea Rasikannas, Elina Rasikannas215235450SERTK
11.3737BESTIES XENIA ONATOPPNW-HPaulina Partanen224223447
12.3831NYANSSIN FAIRY PRINCESSNK-SVKKHannele Ojala231214445
13.3197TARUMETSÄN KIRJAILLUT TÄHDETNPVKTaru Uuttu210234444
14.3843C'MERE TEACHERS PETNLLAnna Varila217224441
15.4100KIITURIN WR-RANTANPLANNPVKSusanna Pitkäaho214226440
16.2989C'MERE NOCE MOSCATANLLAnna Varila218219437
17.3752DINACON CYANIDENS-KVHSami Partinen213217430
18.3363ZARAQUE'S JULIET IN TEMPTATIONNLVKHAnniina Oksanen216214430
19.3033OF STREAMLINE KEROSENENHVKSusanna Valli214214428
20.3738BESTIES TWININGSNW-HPaulina Partanen182235417
21.3809MIMI CHILL'S TWILIGHTNW-HKaroliina Vähänen208203411
22.3832INDIAN HILL'S EYLAKINPVKKimmo Salmi, Kirsi Hietaharju231231LOUK AE, Keskeytetty
23.3616BESTIES HONEY RYDERNW-HJenna Tähtinen230230LOUK AE, Keskeytetty
24.3751JATZARIN BLUE CRYSTALNS-KVHSami Partinen211211LOUK AE, Keskeytetty
25.2470NINE LIVES LIGHT OF LOVENS-KVHMarita Kauppinen198198Luopui FIN
26.3272WEIKOTIN WT-CARITANPVKRaija Raussi1920192
27.U544WEIKOTIN SUPERPUMANSergei Baranin1850185
-.3855TARUMETSÄN LEIKKIVÄ TÄHTINPVKHanna-Marie Naukkarinen, Taru Uuttu00
-.3997BESTIES PLENTY OTOOLENOSVKHMinna Harjuhahto, Joni Harjuhahto00
-.3698TIGER'S CHAOS ROCK-A-HULA BABYNLVKHHenna Katajamäki--DISK
faaraokoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.2836NORTHGATE'S NO REGRETSNPVKVeera Meisalmi236233469SERTK, SMM-18
2.3991NCM'S ALL THAT GLITTERS IS GOLD AT NORTHGATENSFKHanna Ukura218237455SERTK
3.3370SAWHORSE'S SIZZLING HOTNSFKKrista Differt, Sara Hostikka228224452SERTK
4.3993ONNENTUOJAN BALIENANPVKSatu Hänninen, Jari Hänninen227221448
5.4040SIPHRA'S CALLING ALL GIRLSUHVKEmilia Kanerva217223440
6.3057NORTHGATE'S PRINCE CHARMINGUSFKSalla Murto, Hanna Ukura, Jesse Valkama217217434
7.4005NORTHGATE'S READ ALL ABOUT ITNSFKReetta Piipponen209220429
8.3056ONNENTUOJAN AARIANPVKSatu Hänninen, Jari Hänninen191220411
9.3098BAZINGA A SONG OF ICE AND FIRENLLEmilia Kanerva211197408
10.3075NORTHGATE'S POETRY IN MOTIONNSFKHanna Ukura, Veeti Ukura155219374
afgaaninvinttikoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.4067PURPLE MAGIC'S BLACK CADILLACNSA-FALaura Elina Pasanen227231458SERTK, SMM-18
2.2155CHARAN V.D. BREMMENUK-SVKKMarko Heinonen, Pirkko Ylkänen-Heinonen215220435
3.3763PICES SANTA KATARINANPVKSari Saastamoinen225197422
4.4062INGENUE SMOKIN IN AMZTERDAMUK-SVKKOuti Hirvonen189230419
5.3683CHAWWA'S CAMELOTULVKHHelena Österblad233186419
6.3980ALFAJIRI CHASHEENNK-SVKKMia Salmi, Marko Heinonen207196403
7.3682CHAWWA'S CIRYONULVKHHelena Österblad210190400
8.3542ALFAJIRI AMERETATNPVKSari Saastamoinen187187LOUK AE, Keskeytetty
unkarinvinttikoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3783ZIVATAR SPESNOSVKHTetta Jylhä243226469SERTK, SVKLMM-18
2.3898ZIVATAR EUROSUSUNSaara Kauppinen223230453SERTK
3.3782ZIVATAR NIKENOSVKHTetta Jylhä223223446
4.3592OLAJOS-RÉTI GYÕZÕS ZSÁNERUSUNSaara Kauppinen219193412
5.4063SZATMÁR SZÉPE BARKANSUNMari Rannila241143384
rhodesiankoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3893BAWABU FAIZA FULATHELANSRBSatu Laakso228216444SVKLMM-18
2.3514BAWABU EMEKA ENYINNAYAUSRBSergiy Nazarko, Natalia Nazarko212211423
3.2059RIZIKI BAHATI NJEMANSRBSuvi Santajärvi169200369
4.3776OHINIYA FREEDOM OF LEGENDNSRBAnne Vepsäläinen215215LOUK AE, Keskeytetty
-.4150VASTAKARVA SISUKAS REVONTULINTVKSanna Hiltunen---DISK FIN
saluki - nartut
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3648ZARABIS RAIDAHNSSAKTaija Sundholm265247512SERTK, SMM-18, BIF
2.3670NOX INFINITA ARDEA CINEREANMOSHHanna Ojanperä, Arto Ojanperä, Pirjo Jutila230246476SERTK
3.3951JAISALMER ABHIRUCHINLLPäivi Lehtikangas, Janne Lehtikangas223243466SERTK
4.3946AL-YASAMIN MALIKANSSAKTiina Torkko232230462SERTK
5.3263NON SERVIAM DRAKAINA KARKHARODONNSSAKHeidi Tuonelanharju, Sanja Kuusela235221456SERTK
6.3569ZARABIS ROSALIANTVKJonna Hämäläinen229226455SERTK
7.3692EL HAMRAH MAJEEDANHVKElisa Kohtamäki225226451SERTK
8.3808GOLDEN DESERT'S BARAKAHNK-SVKMarika Talka, Niina Käyhkö217223440
9.3187KURKIAURAN HEMAISEVA NOITANLLViljo Hassinen, Helena Perttula231205436
10.3999VALOSALON AZAZZABELLA AMEERIANS-KVHAuri Rainema-Heiskanen, Vilja Rainema208207415
11.3275ZARABIS QESARAHNTVKJari Latva-Rasku, Ritva Latva-Rasku202199401
saluki - urokset
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.4025MELIK BOORCHIN OGHAB NOX INFINITAUSSAKHanna Ojanperä, Arto Ojanperä254242496SERTK, SMM-18
2.3477ZARABIS REYHANUPVKSeija Lehmusto, Jarmo Lehmusto243237480SERTK
3.3768JAISALMER ABAYOMIULVHarri Niemi236240476SERTK
4.3841AL-YASAMIN MUFASAUPVKSeija Lehmusto, Jarmo Lehmusto229236465SERTK, FI KVA-m
5.3786AZIZ PACIFICOUSSAKSanja Ekblad, Pasi Soininen239226465SERTK
6.3778ONAJIIB Y-SHIRVANUOSVKHPäivi Kulmala232232464SERTK
7.3652ZUBAYR AJAZUK-SVKMinna Hämäläinen231228459SERTK
8.3134ZARABIS QUADREUTVKSeija Lehmusto, Jarmo Lehmusto234224458SERTK
9.3651EIRECOGTEIL'S SANTERRA SYRAHUK-SVKMinna Hämäläinen225225450SERTK
10.3708EL HAMRAH MAHERUSSAKPirjo Jäppinen216220436
venäjänvinttikoira
Sij.KirjaKoiraSpKerhoOmistajatAEFINYht.Lisämerkinnät
1.3969ZIVANOVA'S CHALINA MISTIKANMIVIKSTero Toivola, Anna Terho247253500SERTK, SMM-18
2.3041ZATRAVIN FADELUSBKHanna Heikkilä224212436
3.3823SCHEZTAYA TAKE ON MEUOSVKHKati Väyrynen, Hannu Pönkkä208204412
4.4027BISTROKRYLIY PEGASUSBKKristiina Valtonen214192406
5.3968ZIVANOVA'S CELINA MOLNJANPVKKristiina Ahola197193390
6.3982DOROGOI VON ALSHAMINAULLJohanna Saatsi192168360
7.4003ZIVANOVA'S CIARA MECHTANPVKKristiina Ahola, Pirjo Ivanoff-Ahola186186Luopui FIN
8.4109ZATRAVIN IRINJANSBKPia Söderholm2525
-.3802BOLSHAJAN GAIA ODILENSBKTero Karikumpu, Sonja Karikumpu, Anne Karikumpu---DISK FIN